• Champagne in geschenkverpakking
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Bollinger champagne

Champagnehuis Bollinger is een prestigieus en historisch champagnehuis gevestigd in Ay, een gemeente in de Champagne-regio van Frankrijk. Het huis werd opgericht in 1829 door Athanase de Villermont, Joseph Bollinger, en Paul Renaudin. Het staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en is een van de meest vooraanstaande producenten van champagne ter wereld.

Enkele belangrijke kenmerken en feiten over Champagnehuis Bollinger zijn:

  1. Familiebedrijf: Bollinger is een van de weinige grote champagnehuizen die nog steeds een familiebedrijf is. Het is in handen van de familie Bollinger en wordt nog steeds beheerd door leden van de familie.

  2. Wijngaarden: Het huis heeft uitgestrekte wijngaarden in en rond Ay, en de meeste van hun druiven worden geoogst van eigen wijngaarden. Ze hebben ook wijngaarden in andere belangrijke delen van de Champagne-regio.

  3. Prestigieuze cuvées: Bollinger staat bekend om zijn uitzonderlijke cuvées, waaronder de beroemde "La Grande Année" en "R.D." (Récemment Dégorgé). Deze champagnes behoren tot de meest gewilde en geprezen in de wereld.

  4. Vinificatie: Bollinger staat bekend om zijn traditionele productiemethoden, waaronder het gebruik van houten vaten voor het rijpen van sommige wijnen en de nadruk op het behouden van de kwaliteit en de stijl van hun champagnes.

  5. James Bond: Champagne Bollinger heeft ook enige bekendheid gekregen in de populaire cultuur, omdat het de favoriete champagne is van de fictieve geheimagent James Bond in Ian Fleming's boeken en de daaropvolgende filmadaptaties.

  6. Milieubewustzijn: Net als veel wijnhuizen in de moderne tijd, heeft Bollinger gewerkt aan duurzaamheid en milieubewustzijn in hun wijnbouwpraktijken.

Champagne Bollinger staat bekend om zijn rijke en complexe champagne, met een sterke nadruk op Pinot Noir-druiven die de basis vormen voor veel van hun cuvées. Het is een favoriete keuze voor liefhebbers van hoogwaardige champagne en wordt vaak geassocieerd met speciale gelegenheden en vieringen.