• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Wijn cadeau

Een fles wijn als cadeau kopen

Al decennia lang behoort wijn tot één van de populairste cadeau’s om te geven tijdens een verjaardag, jubileum of bijvoorbeeld als attent bedankje. De populariteit is voornamelijk te danken aan het toegankelijke karakter. Het ontvangen van een goede fles wijn valt altijd wel in de smaak!

Een fles wijn bezorgen als cadeau of relatiegeschenk, dat kan eenvoudig via Charles! Binnen een aantal overzichtelijke stappen is de bestelling eenvoudig en snel geplaatst. Kies uit een ruim assortiment kwaliteitswijnen afkomstig van de beste wijnhuizen. Voeg een persoonlijk kaartje toe en selecteer via een handige kalender de bezorgdatum waarop het wijngeschenk bezorgd moet worden. Ook ideaal voor het regelen van een last-minute geschenk! Indien de bestelling (op werkdagen) voor 17:00u wordt geplaatst is het nog mogelijk om deze de volgende dag te bezorgen.

Wijn sturen als cadeau

Charles heeft zich volledig gespecialiseerd in het versturen van een fles wijn als cadeau. Alle wijnen worden standaard geleverd in een luxe houten wijnkist of in een speciale geschenkverpakking. Bij een cadeau hoort ook een persoonlijke boodschap, welke via een bijgevoegd kaartje vermeld kan worden. Indien gewenst kan het kaartje worden verrijkt met een zelf gekozen thema. Tevens is het mogelijk om een (bedrijfs)logo samen met de opgegeven tekst af te drukken op het kaartje.

De bezorgdatum staat ook centraal bij Charles. Immers, in veel gevallen is het belangrijk dat de levering op een specifieke datum plaatsvindt. Daarom kan de bezorgdatum zelf worden gekozen via een overzichtelijke kalender. Hierdoor is het mogelijk om een bestelling al voortijdig te plaatsen, handig bij bijvoorbeeld het toesturen van een verjaardagscadeau!

Meerdere personen verrassen met een origineel wijn geschenk? Ook dat is mogelijk middels het plaatsen van één enkele bestelling. Tijdens het bestelproces kunnen eenvoudig meerdere ontvangers en de bijbehorende bezorgadressen worden ingevoerd. Bij ieder bezorgadres zal één wijnpakket worden bezorgd. Via een aparte stap in het bestelproces kan aangegeven worden welk product op welk bezorgadres geleverd zal worden.

Hoe kies je het juiste wijnpakket?

Het verrassen van relaties, werknemers, collega's, vrienden of familieleden met een mooie fles wijn is uiteraard een leuke gebeurtenis. Maar op welke wijn valt de keuze? Bij het selecteren van het juiste wijngeschenk zijn een aantal factoren van belang. Een aantal hiervan zullen we toelichten om je op weg te helpen bij het kiezen van de juiste wijn.

Wat is het budget?

Het afkaderen van het budget is een goed uitgangspunt. Doorgaans is vooraf al bepaald wat het cadeau ongeveer mag kosten. Het toepassen van ons prijsfilter helpt hier uiteraard bij! Bij het samenstellen van ons assortiment is rekening gehouden met verschillende prijsklassen. Voor ieder budget is een uitstekend wijn cadeau te vinden!

Wat is de gelegenheid?
Het geven van een fles wijn is toepasselijk bij een groot aantal gelegenheden. Doorgaans hebben deze een feestelijk tintje, zoals een verjaardag, jubileum of bruiloft. Maar ook als bedankje voor bijvoorbeeld een verleende dienst is wijn uitermate geschikt. Een wijn in speciale cadeauverpakking leent zich perfect voor een feestelijke gelegenheid zoals een verjaardag. Ons wijn assortiment bestaat uit een groot aantal cadeauverpakkingen, variërend van 1 fles, 2 flessen of zelfs een luxe wijnpakket met glazen.

Voor wie is het wijn geschenk?

Vervolgens is het verstandig om na te denken over de voorkeur van de ontvanger. Wat drinkt de persoon (op de personen) het liefst? Valt rode wijn goed in de smaak of gaat de voorkeur meer uit naar witte wijn of rosé wijn. Op basis daarvan bepaal je eenvoudig welk soort wijn geschikt is. Indien dit lastig te achterhalen valt is het natuurlijk een goede mogelijkheid om een gecombineerd wijnpakket van bijvoorbeeld rood en wit te bestellen.

Voor veel wijnliefhebbers is de oorsprong en druifsoort van een wijn van groot belang. Populaire wijnlanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië bieden heerlijke wijnen uit bekende druiven en streken zoals Bourgogne, Sauvignon, Rioja of Verdejo. Minder bekende wijnlanden zoals Zuid-Afrika of Portugal produceren eveneens voortreffelijke wijnen die uitermate geschikt zijn als geschenk. Als het wijngeschenk voor meerdere ontvangers bestemd is, is het verstandig om te kiezen voor een breed gewaardeerde druif zoals Pinot Noir of Merlot.

Daarnaast speelt ook de periode waarin het geschenk gegeven wordt een rol; zo wordt er in de zomer vaak gekozen voor gekoelde witte of rosé wijnen, terwijl in de winter de voorkeur uitgaat naar rode wijn.

Alle wijnen in het assortiment van Charles.nl zijn beoordeeld en geselecteerd door erkende vinologen van onze zusteronderneming De Wijnzaak, waardoor je altijd verzekerd bent van goede kwaliteit. Hiermee kan je dus zonder zorgen een wijn cadeau geven voor elke feestelijke gelegenheid, zoals een verjaardag of bedankje, wetende dat elke wijn enthousiast ontvangen zal worden en door deskundige professionals is beoordeeld.

Wil je liever iemand verrassen met bubbels? Bekijk dan het aanbod mousserende wijnen en kies een mooie prosecco, champagne of Gin&tonic.

Wijn bestellen als relatiegeschenk

Voor het versturen van een wijn naar zakelijke klanten en relaties is Charles ook uitermate geschikt. Tijdens de kerstperiode wordt het assortiment uitgebreid met speciale edities welke enkel tijdens de feestdagen verkrijgbaar zijn. Via het overzichtelijke bestelproces kunnen eenvoudig meerdere bezorgadressen worden opgegeven. Handig wanneer je meerdere relaties op hetzelfde moment met een wijngeschenk wilt verrassen! De betaling verloopt, indien gewenst, middels een factuur. Voor de afname van grote aantallen of het vervullen van speciale wensen stellen we graag een passende offerte op.

Persoonlijk kaartje op maat
Voor het overbrengen van een persoonlijke boodschap, of bijvoorbeeld een nieuwjaarswens, is het mogelijk om een mooi kaartje toe te voegen. Dit gevouwen kaartje kan op verschillende manieren worden gepersonaliseerd. Standaard zijn er een aantal thema's waaruit gekozen kan worden, zoals Bedankt, Gefeliciteerd, Proost, etc. Hieraan kan vervolgens een eigen tekst worden toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om (zonder meerprijs) direct een eigen logo toe te voegen welke samen met de opgegeven tekst op het kaartje wordt gedrukt. Bij de afname van een groter aantal wijnpakketten kunnen wij het kaartje volledig personaliseren. Dit houdt in dat zowel de voorkant, binnenkant en achterkant van het kaartje volledig naar eigens wens opgemaakt kan worden. Denk hierbij aan een bedrukking volgens de huisstijl van jouw bedrijf of organisatie, een persoonlijke aanhef op het kaartje of het toepassen van bijvoorbeeld meerdere logo's. Het ontwerp kent geen beperkingen en kan zelfstandig worden aangeleverd of door ons naar wens worden opgemaakt.

Een adressenbestand aanleveren
Wanneer je alle, of een groot deel van de zakelijke relaties een wijngeschenk wilt toesturen is het wel zo prettig om hiervoor een eigen adressenbestand aan te leveren. Wij kunnen ieder formaat en bestandsindeling verwerken zodat de verzending razendsnel uitgevoerd kan worden. Indien je nog niet over een eigen bestand beschikt maar deze wel wilt creëren hebben wij hiervoor een handig template beschikbaar. Download het adressen template (.csv)

Wijn versturen naar het buitenland

Veel (zakelijke) relaties in het buitenland? Uiteraard verdienen die ook een mooi geschenk tijdens, bijvoorbeeld, de feestdagen. Een kistje wijn bezorgen via een lokale leverancier wordt echter een kostbare en tijdrovende bezigheid. Niet voor Charles! Al onze wijnpakketten kunnen bezorgd worden in (bijna) alle Europese landen. Het bestellen verloopt gewoon via ons overzichtelijke stappenplan waarbij per bezorgadres het land van bestemming geselecteerd kan worden. Zo wordt het bezorgen van een fles wijn in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Engeland wel heel eenvoudig!

Het bezorgen van een pakket in het buitenland neemt uiteraard iets meer tijd in beslag dan wanneer deze binnen onze landsgrenzen blijft. Ook gelden er andere tarieven aangezien het pakket een grotere afstand moet afleggen. Voor het gemak kun je een compleet overzicht van alle mogelijke bezorglanden, de bijbehorende tarieven en een indicatie van de levertijden bekijken op onze klantenservice pagina's. Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt bij jouw bestelling.