• Champagne in geschenkverpakking
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Dom Perignon champagne

Luxe Dom Pérignon champagne sturen als cadeau

Dom Pérignon is één van meest prestigieuze champagnes ter wereld! Dit befaamde champagnehuis is vernoemd naar een monnik waarvan velen beweren dat hij dé uitvinder van champagne is. De uitvinder van champagne is hij echter niet. Wel heeft Dom Pérignon zeer belangrijke bijdrages geleverd aan het verbeteren van het productieproces van champagne. Op een fles Dom Pérignon zie je altijd een ster staan. Dit is een verwijzing naar een uitspraak die hij deed toen hij zijn champagne voor het eerst proefde: “Come, for I am drinking stars!” De giftboxen van Dom Perignon zijn, net als de champagne, van absolute topklasse. De herkenbare stijl van de flessen is doorgetrokken in de fraaie vormgeving van de geschenkdozen. Van alle champagne, is dit absoluut een uniek geschenk om te geven.

Favorieten van Dom Pérignon

Dom Pérignon heeft in de loop der jaren al vele champagnes op de markt gebracht. Onze favorieten zijn de Dom Pérignon Vintage 2013, de Dom Pérignon Rose 2008 en de Dom Pérignon P2 2000. We stellen deze drie champagne toppers graag aan je voor:

Dom Pérignon Vintage 2013: voor deze Dom Pérignon Vintage 2013 zijn de beste druiven uit het oogstjaar geselecteerd. Het jaar 2010 heeft deze superieure en gelimiteerde vintage voortgebracht. Volgens velen één van de mooiste Dom Pérignons ooit. Uiteraard wordt deze exclusieve champagne gepresenteerd in een luxe geschenkdoos. Een indrukwekkend cadeau, perfect voor feestelijke gelegenheden.

Dom Pérignon Rosé 2008: Richard Geoffroy was 28 jaar lang verantwoordelijk voor de creaties van Dom Pérignon. Op 1 januari 2019 droeg hij het stokje over, maar had nog een laatste meesterwerk als afscheidsverrassing: de prachtige Dom Pérignon Rosé Vintage 2008. Een champagne van de hoogste orde! Uitstekend om een bijzondere gebeurtenis te vieren of als exclusief cadeau.

Dom Pérignon P2 2000: wist je dat P2 staat voor Plénitude Deuxième? Voor Dom Pérignon specifiek staat het voor het tweede leven van de Vintage uit 1998. In deze tweede lichting staan intensiteit, energie en complexiteit voorop. De Dom Pérignon P2 is een complexe champagne, van het allerhoogste niveau. Ben je een echte liefhebber van vintage champagnes? Dan moet je de Dom Pérignon P2 zeker eens geprobeerd hebben.

Het verhaal achter Dom Pérignon champagne

Dom Pérignon was een monnik en keldermeester van een abdij in Hautvillers. Hij was een echte pioneer op het gebied van wijntechnieken. Zo ontdekte hij door verschillende cru's en druivenrassen te mensen, de beste wijnen ontstonden. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om de beste wijn ter wereld te maken. Dom Pérignon heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van het productieproces van champagne. De eerste vintage Dom Pérignon komt uit het jaar 1921. De verkoop van deze vintage was pas vele jaren later, in 1936.
Dom Pérignon wordt geproduceerd door het bekende champagnehuis Moët & Chandon. Dom Pérignon is daarnaast onderdeel van de LVMH Group. Dit is de grootste organisaties voor luxeproducten ter wereld. LVMH is de afkorting voor Louis Vuitton Moët Hennessy. Hier vallen nog vele andere merken en bedrijven onder zoals Belvedere, Ruinart, Sephora, Christian Dior, Fendi, Givenchy en Marc Jacobs.

Dom Pérignon vintage cadeau geven

Een Dom Pérignon is altijd een vintage champagne. Een vintage heeft altijd een heel eigen karakter. Een vintage wordt altijd geproduceerd uit druiven van een enkel oogstjaar. De oplage is daarmee afhankelijk van de oogst en de kwaliteit. Voldoet de oogst niet aan de hoge kwaliteitseisen? Dan komt er simpelweg geen nieuwe Dom Pérignon uit. Dit zorgt voor een hoge mate van exclusiviteit. Dom Pérignon heeft tussen 1921 en 2010 maar liefst 44 vintages geproduceerd. Ook zijn er 26 Dom Pérignon Rosé vintages geproduceerd, de laatste is in 2006 uitgebracht.

Wat maakt Dom Perignon champagne bijzonder?

Er zijn veel verschillende champagnehuizen waar je uit kunt kiezen. Maar waarom moet je dan toch een keer een fles Dom Pérignon proberen? Wat maakt dit champagnehuis uniek? We vertellen het je hieronder:

- Dom Pérignon is een van de meest exclusieve en chique champagne merken ter wereld.

- Vaak brengt het champagnehuis ook bijzondere limited releases uit, bijvoorbeeld in samenwerking met kunstenaars en muzikanten. Zo brachten ze in 2008 nog een limited edition uit samen met Lenny Kravitz.

- Soms brengt Dom Pérignon jarenlang geen nieuwe champagne uit. Dit is echt afhankelijk van de oogst en de kwaliteit. Dit zorgt voor een hoge exclusiviteit en populariteit bij liefhebbers, die maar al te graag een limited edition in huis hebben.

- Dom Pérignon maakt voor elke champagne een combinatie tussen pinot noir en chardonnay druiven. De exacte compositie is verschillend per vintage. Meestal is dit ongeveer een 50-50 verdeling. Er is een keer een uitzondering geweest in 1970, toen er een vintage met 65% chardonnay druiven werd geproduceerd.

- De exacte cijfers zijn niet bekend, maar een vintage jaar komt neer op ongeveer 5 miljoen flessen champagne.

- De duurste fles Dom Pérignon? Dat is naar alle waarschijnlijkheid de Methuselah (6 litre) 1996 Dom Perignon Champagne Rose, waar de koper in totaal meer dan 35.000 euro neerlegde.

Dom Pérignon bestellen bij Charles.nl

Ben je op zoek naar een luxe geschenk voor zakenrelaties? Een bijzondere fles champagne als huwelijkscadeau? Wil je een champagne liefhebber echt op een bijzondere manier verrassen? Of heb je zelf een feestelijke gebeurtenis die je wil vieren? Het maakt niet uit wat de gelegenheid is: met Dom Pérignon laat je een onuitwisbare indruk achter. Deze exclusieve champagne moet je echt eens een keer geprobeerd hebben.
En het is niet alleen de fles champagne wat het een bijzonder cadeau maakt. Bij Charles maken we de cadeau ervaring compleet! Elke fles champagne wordt in een luxe cadeauverpakking geleverd. De exclusiviteit en kwaliteit straalt er van af! Maak het cadeau compleet door het toevoegen van een persoonlijk kaartje (eventueel met bedrijfslogo) of een brief. En bestel je voor 17:00? Dan bezorgen we de champagne de volgende dag al (in Nederland).

Heb je vragen over Dom Pérignon champagne of over jouw bestelling? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.