• Champagne in geschenkverpakking
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Ruinart champagne

Ruinart, het perfecte champagne geschenk

Maak kennis met Ruinart champagne! Ruinart is het oudste nog bestaande champagnehuis ter wereld. Het verhaal van Ruinart heeft zijn oorsprong in het jaar 1729. Nicolas Ruinart liet zich inspireren door de visie van de monnik Dom Thierry Ruinart en begon met de handel in champagne. En dat bleek een gouden zet te zijn! De stijl van dit champagnehuis is 'maison chardonnay', de chardonnay druif is hét kenmerk dat in alle champagnes van Ruinart naar voren komt. Voor een champagne versturen is een Ruinart een erg mooie optie. 

Ruinart Blanc de Blancs, Brut of Rosé?


Ruinart heeft in de loop der jaren alle vele champagne soorten op de markt gebracht, met klinkende namen R de Ruinart Brut Rosé Millésimé, Dom Ruinart en R de Ruinart Brut Rosé. Bij Charles hebben we 3 bijzondere champagnes van Ruinart in ons assortiment: Ruinart Blanc de Blancs, Ruinart Champagne Brut en Ruinart Champagne Rosé. We vertellen je hieronder graag wat meer over deze champagne klassiekers:

Ruinart Blanc de Blancs: champagnehuis Ruinart omschrijft de Blanc de Blancs zelf als 'de ziel van Maison Ruinart'. De letterlijke vertaling uit het Franse is 'wit uit wit'. Deze champagne is gemaakt van 100% chardonnay. Kenmerken van de Ruinart Blanc de Blancs zijn een licht gouden kleur, frisse aroma's en tonen van citrus en exotisch fruit.

Ruinart Champagne Brut: de Ruinart Champagne Brut heeft als officiële naam 'R de Ruinart'. Deze brut bevat ongeveer 40% chardonnay. De familie Ruinart wilde met deze champagne de bijzondere chardonnay druif eren. Kenmerken van de Ruinart Brut zijn de helder glanzende bubbels, een frisse en fruitige geur met hints van peer, amandelen en witte bloemen en een smaak die te omschrijven is als evenwichtig en vol.

Ruinart Champagne Rosé: en last but not least: de Ruinart Rosé Champagne. Deze rosé bestaat voor 45% uit chardonnay, de rest van de blend is pinot noir. Kenmerkend aan de Ruinart Rosé is de mooie roze kleur, de fruitige aroma's van rode bessen en aardbeien en een volle en zachte smaak.

Wat maakt Ruinart champagne bijzonder?


Er zijn 75 officiële champagnehuizen in Frankrijk. Maar wat maakt Ruinart champagne dan zo bijzonder? We zetten enkele bijzondere kenmerken van dit champagnehuis op een rijtje:

- Ruinart is het oudste champagnehuis ter wereld. Het werd op 1 september 1729 opgericht in Reims. De eerste fles bubbels ging de deur uit op januari 1730.

- Het werd in 1963 overgenomen door Moët & Chandon. Tegenwoordig is het in bezit van de grote holding Louis Vuitton Moët Hennessy.

- Ruinart heeft een sterke band met de kunstwereld. Ze kiezen vaak voor samenwerkingen met kunstenaars en designers, bijvoorbeeld voor de creatie van unieke wijnkisten.

- De champagnekelders van Ruinart liggen 38 meter onder de grond en zijn maar liefst 8 kilometer lang. Hier is de temperatuur constant en de vochtigheidsgraad perfect.

Ruinart bestellen bij Charles


Ben je op zoek naar een luxe geschenk om te versturen naar zakenrelaties? Wil je echt uitpakken met een verjaardag? Of ga je voor een fles champagne als huwelijkscadeau? Het maakt niet uit wat de gelegenheid is: Ruinart champagne is altijd een goede keuze. We zorgen voor een complete cadeau ervaring. Elke fles champagne wordt bij Charles standaard geleverd in een originele cadeauverpakking of luxe houten kist. Maak het cadeau compleet door het toevoegen van een persoonlijk kaartje (eventueel met bedrijfslogo) of een brief. En bestel je voor 17:00? Dan bezorgen we de champagne de volgende dag al (in Nederland).