• Champagne in geschenkverpakking
 • Selectie door eigen vinologen
 • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
 • Voeg een kaartje of brief met logo toe
 • +31(0)23 205 2661

Joseph Perrier champagne

Joseph Perrier is een gerespecteerd champagnehuis gevestigd in Châlons-en-Champagne, een stad in de Champagne-regio van Frankrijk. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en feiten over Joseph Perrier Champagne:

 1. Geschiedenis: Het champagnehuis Joseph Perrier werd opgericht in 1825 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis in de productie van hoogwaardige champagnes.

 2. Onafhankelijkheid: Joseph Perrier is een onafhankelijk champagnehuis, wat betekent dat het geen eigendom is van een grotere drankengroep. Deze onafhankelijkheid stelt hen in staat om hun eigen stijl en tradities te behouden.

 3. Wijngaarden: Het huis bezit wijngaarden in enkele van de meest prestigieuze gebieden in de Champagne-regio, waaronder de beroemde Côte des Blancs en de Montagne de Reims. Deze wijngaarden bieden toegang tot hoogwaardige druiven, zoals Chardonnay en Pinot Noir.

 4. Stijl: Joseph Perrier-champagnes worden vaak gekenmerkt door hun elegantie en verfijning. Ze hebben een reputatie voor het produceren van complexe en evenwichtige champagnes.

 5. Cuvées: Het huis produceert verschillende cuvées, waaronder "Cuvée Royale," "Blanc de Blancs," en "Cuvée Joséphine," die zijn vernoemd naar de echtgenote van Joseph Perrier. "Cuvée Royale" is een van de vlaggenschipwijnen van het huis en is gemaakt van een blend van druivensoorten.

 6. Vinificatie: Joseph Perrier maakt gebruik van traditionele vinificatiemethoden en besteedt veel aandacht aan het behouden van de kwaliteit en de authenticiteit van hun champagnes. Ze gebruiken bijvoorbeeld houten vaten voor het rijpen van sommige van hun wijnen.

 7. Kelderbezoeken: Het champagnehuis biedt kelderbezoeken aan waar bezoekers meer te weten kunnen komen over het productieproces en de geschiedenis van Joseph Perrier.

Joseph Perrier is misschien niet zo wereldwijd bekend als sommige andere grote champagne huizen, maar het staat hoog aangeschreven bij kenners en liefhebbers van champagne vanwege zijn toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. De champagnes van Joseph Perrier worden vaak geassocieerd met speciale gelegenheden en genieten een groeiende populariteit onder liefhebbers van deze mousserende wijn.