• Champagne in geschenkverpakking
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Taittinger champagne

Opzoek naar een unieke champagne? Taittinger is een ander gerenommeerd champagnehuis dat in de Champagne-regio van Frankrijk is gevestigd. Het werd opgericht in 1734 en behoort tot de oudste champagnemerken. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en feiten over Champagnehuis Taittinger:

  1. Geschiedenis en eigendom: Taittinger is opgericht door Jacques Fourneaux, maar het draagt de naam van de Taittinger-familie sinds de jaren 1930. Het huis is lang in handen van de Taittinger-familie geweest, hoewel het in de loop der jaren van eigenaar is veranderd. Opmerkelijk is dat het in 2005 door de Starwood Capital Group werd overgenomen, maar in 2006 werd teruggekocht door de Taittinger-familie.

  2. Wijngaarden: Taittinger heeft uitgestrekte wijngaarden in de Champagne-regio, met een sterke aanwezigheid in de Côte des Blancs, een subregio die bekend staat om zijn Chardonnay-druiven. Chardonnay speelt dan ook een prominente rol in veel van de champagnes van Taittinger.

  3. Stijl: Taittinger-champagnes staan bekend om hun frisheid, elegantie en verfijning. Ze hebben de reputatie lichter te zijn in stijl, vaak met een nadruk op de florale en fruitige tonen.

  4. Beroemde cuvées: Enkele van de bekendste cuvées van Taittinger zijn de "Comtes de Champagne" en "Laurent-Perrier." De "Comtes de Champagne" is een vintage champagne gemaakt van 100% Chardonnay-druiven en wordt beschouwd als een van de vlaggenschipwijnen van het huis.

  5. Kelders en Vinificatie: Taittinger heeft uitgebreide kelders en maakt gebruik van traditionele productiemethoden, waaronder het rijpen van sommige van hun wijnen in kalksteenkelders, die zich onder de stad Reims bevinden.

  6. Internationale bekendheid: Taittinger is internationaal bekend en geniet een uitstekende reputatie voor zijn kwaliteitschampagnes. Het is een populaire keuze voor speciale gelegenheden en wordt vaak geassocieerd met elegantie en verfijning.

Taittinger is een champagnehuis met een rijke geschiedenis en een sterke toewijding aan het produceren van hoogwaardige champagnes met een eigen, herkenbare stijl. Het is een van de gevestigde namen in de wereld van champagne en wordt vaak gevierd door kenners en champagne-liefhebbers.