De Italiaanse passie van Biscardo Vino
Zoals vele wijnhuizen is ook Biscardo een echt familiebedrijf met een rijke historie op wijngebied. Hiervoor moeten we terug naar het jaar 1878 toen Terenzio Biscardo het gelijknamige wijnhuis oprichtte. In de bekende Italiaanse wijnstreek Veneto wordt in de hoofdstad Verona gestart met de commerciële productie van wijn. Inmiddels zijn we ruim 140 jaar verder en zijn de wijnen van Biscardo geliefd over de hele wereld. Dit wordt benadrukt door de vele internationale awards die zijn toegekend.
Appassimento
De volle en intense smaak van Biscardo's Neropasso en Oropasso zijn mede te danken aan de appassimento methode. Bij deze eeuwenoude wijntechniek worden de druiven al grotendeels ingedroogd voordat ze worden geoogst. Door zo lang mogelijk te wachten met het oogsten behouden de druiven een hoge concentratie aan suiker en aroma’s. Dit resulteert in een typerende smaakbeleving waar de wijnen van Biscardo bekend om staan!