• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Meerdere bezorgadressen opgeven
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Louis Jadot is een beroemd Frans wijnhuis dat gespecialiseerd is in de productie van Bourgondische wijnen. Het wijnhuis werd opgericht in 1859 en is gevestigd in Beaune, de hoofdstad van de Bourgogne-regio in Frankrijk. Louis Jadot is een van de meest gerenommeerde producenten van Bourgondische wijnen en staat bekend om de productie van kwaliteitswijnen die de unieke eigenschappen van de Bourgondische terroir weerspiegelen.

Wat maakt Louis Jadot bijzonder? 

Diversiteit van wijngaarden: Louis Jadot bezit en beheert wijngaarden in verschillende subregio's van Bourgondië, waaronder de Côte d'Or, de Mâconnais en de Beaujolais. Deze diversiteit stelt hen in staat om een breed scala aan Bourgondische wijnen te produceren, waaronder Chardonnay en Pinot Noir.

Traditionele wijnbereiding: Louis Jadot hecht veel waarde aan traditionele wijnbereidingsmethoden en respecteert de Bourgondische wijntradities. Dit omvat onder andere handmatige oogst, het gebruik van natuurlijke gisten en het rijpen van wijn in eikenhouten vaten.

Classificatie van wijngaarden: Zoals veel Bourgondische producenten, produceert Louis Jadot wijnen die zijn geclassificeerd op basis van de herkomst van de druiven. De hoogste classificatie zijn de Grand Cru-wijnen, gevolgd door de Premier Cru-wijnen en de Village-wijnen.

Biodynamische wijnbouw: Louis Jadot heeft ook inspanningen geleverd om biodynamische wijnbouwpraktijken te omarmen in sommige van hun wijngaarden. Deze benadering benadrukt het belang van het werken met de natuurlijke cycli van de natuur en het minimaliseren van chemisch gebruik.

Louis Jadot als wijn cadeau 

De wijnen van Louis Jadot worden wereldwijd erkend en hebben talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen van wijnliefhebbers en critici. Ze staan bekend om hun elegantie, balans en complexiteit.

Wil je een wijn opsturen als cadeau? Louis Jadot biedt een indrukwekkende selectie van rode en witte Bourgondische wijnen, en hun portfolio omvat zowel instapwijnen als enkele van de meest gewilde flessen uit de regio. Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of een doorgewinterde kenner, de wijnen van Louis Jadot zijn het ontdekken waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de geneugten van Bourgondische wijn.

Veelgestelde vragen

  • Bij Charles bieden wij naast een mooi assortiment ook nog eens de mogelijkheid om bij de wijnen een kaartje mee te sturen. Hierop kan iedere gewenste tekst geschreven worden, hierbij zijn er verschillende opties om een thema te kiezen en er kan zelfs een logo aan het kaartje worden toegevoegd. Wil je het pakket eigenlijk nog completer? Dan hebben we de mogelijkheid om bubbels of champagne te bestellen met glazen.

  • Een pakket bestaat uit een of meerdere van onze vele mooie wijnen, je kunt er een uitzoeken van een uniek wijnhuis. Ieder wijnhuis heeft zijn eigen verhaal wat het al een uniek geschenk maakt. De wijnen worden door ons verzonden in een houten kistje, dit geeft het pakket een luxe uitstraling. Door er een kaartje met eigen tekst aan toe te voegen maak je het pakket compleet.

  • Veel zakelijke relaties in het buitenland? Uiteraard verdienen die ook een mooi relatiegeschenk of kerstgeschenk. Al onze wijnpakketten kunnen bezorgd worden in (bijna) alle Europese landen. Het bestellen verloopt gewoon via ons overzichtelijke stappenplan waarbij per bezorgadres het land van bestemming geselecteerd kan worden. Zo wordt het bezorgen van een fles wijn in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Spanje wel heel eenvoudig. Lees meer over bezorging in het buitenland.

  • Voor het versturen van een wijn naar zakelijke klanten en relaties is Charles ook uitermate geschikt. Tijdens de kerstperiode wordt het assortiment uitgebreid met speciale edities welke enkel tijdens de feestdagen verkrijgbaar zijn. Via het overzichtelijke bestelproces kunnen eenvoudig meerdere bezorgadressen worden opgegeven. Handig wanneer je meerdere relaties op hetzelfde moment met een wijngeschenk wilt verrassen! De betaling verloopt, indien gewenst, middels een factuur. Voor de afname van grote aantallen of het vervullen van speciale wensen stellen we graag een passende offerte op.