• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Louis Jadot wijn

Louis Jadot is een beroemd Frans wijnhuis dat gespecialiseerd is in de productie van Bourgondische wijnen. Het wijnhuis werd opgericht in 1859 en is gevestigd in Beaune, de hoofdstad van de Bourgogne-regio in Frankrijk. Louis Jadot is een van de meest gerenommeerde producenten van Bourgondische wijnen en staat bekend om de productie van kwaliteitswijnen die de unieke eigenschappen van de Bourgondische terroir weerspiegelen.

Wat maakt Louis Jadot bijzonder? 

Diversiteit van wijngaarden: Louis Jadot bezit en beheert wijngaarden in verschillende subregio's van Bourgondië, waaronder de Côte d'Or, de Mâconnais en de Beaujolais. Deze diversiteit stelt hen in staat om een breed scala aan Bourgondische wijnen te produceren, waaronder Chardonnay en Pinot Noir.

Traditionele wijnbereiding: Louis Jadot hecht veel waarde aan traditionele wijnbereidingsmethoden en respecteert de Bourgondische wijntradities. Dit omvat onder andere handmatige oogst, het gebruik van natuurlijke gisten en het rijpen van wijn in eikenhouten vaten.

Classificatie van wijngaarden: Zoals veel Bourgondische producenten, produceert Louis Jadot wijnen die zijn geclassificeerd op basis van de herkomst van de druiven. De hoogste classificatie zijn de Grand Cru-wijnen, gevolgd door de Premier Cru-wijnen en de Village-wijnen.

Biodynamische wijnbouw: Louis Jadot heeft ook inspanningen geleverd om biodynamische wijnbouwpraktijken te omarmen in sommige van hun wijngaarden. Deze benadering benadrukt het belang van het werken met de natuurlijke cycli van de natuur en het minimaliseren van chemisch gebruik.

Louis Jadot als wijn cadeau 

De wijnen van Louis Jadot worden wereldwijd erkend en hebben talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen van wijnliefhebbers en critici. Ze staan bekend om hun elegantie, balans en complexiteit.

Wil je een wijn opsturen als cadeau? Louis Jadot biedt een indrukwekkende selectie van rode en witte Bourgondische wijnen, en hun portfolio omvat zowel instapwijnen als enkele van de meest gewilde flessen uit de regio. Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of een doorgewinterde kenner, de wijnen van Louis Jadot zijn het ontdekken waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de geneugten van Bourgondische wijn.

Veelgestelde vragen

  • Bij Charles bieden wij naast een mooi assortiment ook nog eens de mogelijkheid om bij de wijnen een kaartje mee te sturen. Hierop kan iedere gewenste tekst geschreven worden, hierbij zijn er verschillende opties om een thema te kiezen en er kan zelfs een logo aan het kaartje worden toegevoegd. Wil je het pakket eigenlijk nog completer? Dan hebben we de mogelijkheid om bubbels of champagne te bestellen met glazen.

  • Veel zakelijke relaties in het buitenland? Uiteraard verdienen die ook een mooi relatiegeschenk of kerstgeschenk. Al onze wijnpakketten kunnen bezorgd worden in (bijna) alle Europese landen. Het bestellen verloopt gewoon via ons overzichtelijke stappenplan waarbij per bezorgadres het land van bestemming geselecteerd kan worden. Zo wordt het bezorgen van een fles wijn in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Spanje wel heel eenvoudig. Lees meer over bezorging in het buitenland.