• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Vite Colte wijn

Vite Colte wijn

Vite Colte is een wijnhuis gevestigd in de regio Piemonte in Noord-Italië. Het wijnhuis heeft een sterke reputatie voor het produceren van hoogwaardige Italiaanse wijnen, met name die uit de Langhe-regio.

Vite Colte werd opgericht in 1953 en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerd wijnhuis in Piemonte. Het wijnhuis heeft zich toegelegd op het behouden van de traditionele wijnbouwpraktijken van de regio terwijl ze ook moderne wijnbereidingsmethoden hebben geïntegreerd

Druivensoorten

Vite Colte heeft wijngaarden in verschillende delen van de Langhe-regio, waaronder beroemde wijngebieden zoals Barolo en Barbaresco. Deze regio staat bekend om zijn uitstekende terroir, vooral voor de Nebbiolo-druif, die wordt gebruikt om de beroemde Barolo- en Barbaresco-wijnen te produceren.

Vite Colte produceert een verscheidenheid aan wijnen, met de nadruk op de Piemontese klassiekers zoals Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba, en Dolcetto d'Alba. Ze staan bekend om hun toewijding aan het behouden van de unieke kenmerken en de karakteristieke smaken van elke druivensoort en regio waaruit ze hun wijnen produceren.

Vite Colte als wijn geschenk

Wil je een mooi wijn cadeau bezorgen? De wijnen van Vite Colte hebben internationaal erkenning gekregen en zijn vaak gunstig beoordeeld door wijnrecensenten en experts. Ze zijn populair bij wijnliefhebbers die op zoek zijn naar de echte smaak van Piemonte in hun glas. Als je geïnteresseerd bent in de karakteristieke wijnen van Piemonte, zoals Barolo en Barbaresco, dan zijn de wijnen van Vite Colte de moeite waard om te ontdekken en te proeven.