• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Meerdere bezorgadressen opgeven
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Salentein wijn

Bodegas Salentein is een Argentijns wijnhuis dat zich bevindt in de Uco-vallei van Mendoza, een van de meest prestigieuze wijnregio's van Argentinië. Het wijnhuis staat bekend om zijn hoogwaardige wijnen en indrukwekkende architectuur. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Bodegas Salentein:

Waar komt Salentein vandaan?

Bodegas Salentein werd opgericht in 1992 door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Het wijnhuis is genoemd naar het Salentein-plateau in de Andes, waar de wijngaarden van het wijnhuis zich bevinden.

De wijngaarden van Bodegas Salentein bevinden zich op hoogtes variërend van 1050 tot 1700 meter boven zeeniveau, wat resulteert in een koel klimaat en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit terroir is gunstig voor de rijping van druiven en draagt bij aan de frisheid en complexiteit van de wijnen.

Het wijnhuis is beroemd om zijn opvallende architectuur. De wijnmakerij is gebouwd in de vorm van een kruis en combineert moderne en traditionele ontwerpelementen. Het bevat wijnkelders en proefruimtes en dient als een cultureel centrum.

Bekende druivensoorten van het wijnhuis Bodegas Salentein

Bodegas Salentein staat vooral bekend om zijn productie van Malbec, de iconische Argentijnse druivensoort. Naast Malbec worden ook andere druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc verbouwd.

Bodegas Salentein produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en mousserende wijnen. Hun wijnportfolio omvat zowel instapwijnen als premiumwijnen, waarbij de topwijnen de Grand VU-lijn vertegenwoordigen.

Duurzaamheid

Het wijnhuis heeft een sterke focus op duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze streven naar het behoud van de natuurlijke omgeving en het verminderen van hun ecologische voetafdruk in de productie van wijn.

Bodegas Salentein als wijn geschenk

De wijnen van Bodegas Salentein zijn internationaal erkend en hebben verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen. Ze worden gewaardeerd om hun diepte, complexiteit en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als je op zoek bent naar Argentijnse wijnen van hoge kwaliteit, is Bodegas Salentein zeker een wijn om te verkennen.

Veelgestelde vragen

  • Bij Charles bieden wij naast een mooi assortiment ook nog eens de mogelijkheid om bij de wijnen een kaartje mee te sturen. Hierop kan iedere gewenste tekst geschreven worden, hierbij zijn er verschillende opties om een thema te kiezen en er kan zelfs een logo aan het kaartje worden toegevoegd. Wil je het pakket eigenlijk nog completer? Dan hebben we de mogelijkheid om bubbels of champagne te bestellen met glazen.

  • Veel zakelijke relaties in het buitenland? Uiteraard verdienen die ook een mooi relatiegeschenk of kerstgeschenk. Al onze wijnpakketten kunnen bezorgd worden in (bijna) alle Europese landen. Het bestellen verloopt gewoon via ons overzichtelijke stappenplan waarbij per bezorgadres het land van bestemming geselecteerd kan worden. Zo wordt het bezorgen van een fles wijn in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Spanje wel heel eenvoudig. Lees meer over bezorging in het buitenland.