• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

William Fevre wijn

William Fevre wijn

William Fèvre is een prestigieus wijnhuis gevestigd in de Chablis-regio van Bourgondië, Frankrijk. Dit wijnhuis staat internationaal bekend om zijn productie van hoogwaardige Chablis-wijnen, die worden beschouwd als enkele van de beste expressies van Chardonnay-druiven in de wereld.

William Fèvre heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1957, toen William Fèvre, de oprichter, begon met het verwerven van wijngaarden in Chablis. Het wijnhuis heeft zich sindsdien toegelegd op het produceren van wijnen die de unieke terroir van Chablis weerspiegelen.

Druivensoorten

William Fèvre bezit wijngaarden verspreid over enkele van de beste percelen in de Chablis-regio. De kalkrijke bodem en het koele klimaat in Chablis zijn ideaal voor de teelt van Chardonnay-druiven, en dit draagt bij aan de karakteristieke stijl van hun wijnen.

William Fèvre staat bekend om het produceren van Chablis-wijnen met een onderscheidende mineraliteit en frisheid, samen met de kenmerkende aroma's en smaken van groene appel, citrus, krijtachtige mineralen en soms een lichte ziltigheid. Ze produceren wijnen variërend van de frisse en fruitige Petit Chablis tot de complexe en gestructureerde Grand Cru Chablis.

Duurzaamheid

Het wijnhuis hecht veel waarde aan duurzame wijnbouwpraktijken en heeft inspanningen geleverd om milieuvriendelijke methoden en technologieën te integreren om de impact op het milieu te verminderen.

William Fevre als wijn geschenk

Wil je een mooi wijn cadeau bezorgen? William Fèvre is een vooraanstaand wijnhuis in Chablis, Bourgondië, dat gespecialiseerd is in het produceren van Chardonnay-wijnen van wereldklasse met de nadruk op de specifieke kenmerken van de Chablis-regio. Als je van Chardonnay houdt en de pure, minerale stijl van Chablis-wijnen wilt ontdekken, dan zijn de wijnen van William Fèvre zeker een aanrader.