• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Vega Sicilia wijn

Vega Sicilia wijn

Vega Sicilia is een van de meest prestigieuze en iconische wijnhuizen in Spanje, gevestigd in de regio Ribera del Duero, in het noorden van het land. Het wijnhuis is wereldwijd beroemd om zijn productie van eersteklas Spaanse wijnen, met name de Vega Sicilia Único, die wordt beschouwd als een van de grootste wijnen ter wereld.

Vega Sicilia werd opgericht in 1864 en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 150 jaar. Het wijnhuis staat bekend om zijn traditie en toewijding aan kwaliteit.

Druivensoorten

Het vlaggenschip van Vega Sicilia is de "Vega Sicilia Único," een wijn gemaakt van een blend van voornamelijk Tempranillo-druiven, samen met andere variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot. Deze wijn is beroemd om zijn kracht, complexiteit en vermogen om te rijpen. Het wijnhuis produceert ook andere wijnen, zoals de "Valbuena" en "Alión," evenals hun witte wijn "Pintia."

Vega Sicilia gebruikt traditionele wijnbereidingsmethoden, waaronder lange rijping in eiken vaten en flessen. De wijnen worden pas op de markt gebracht als ze klaar zijn om gedronken te worden, wat vaak resulteert in wijnen met een aanzienlijke verouderingspotentieel.

Duurzaamheid

Vega Sicilia is zich bewust van duurzaamheid en heeft initiatieven geïmplementeerd om milieuvriendelijke wijnbouwpraktijken te bevorderen.

Vega Sicilia als wijn cadeau

Wil je een wijn cadeau bezorgen? Vega Sicilia is een icoon in de wereld van Spaanse wijnproductie en staat bekend om zijn opmerkelijke en langlevende wijnen. Als je geïnteresseerd bent in eersteklas Spaanse wijnen met een indrukwekkende geschiedenis en reputatie, zijn de wijnen van Vega Sicilia zeker een bezoekje waard en een traktatie om te proeven.