• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Meerdere bezorgadressen opgeven
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Matsu Wijn

Fan van rode wijn, maar wil je nét een keer wat anders proberen? Maak kennis met wijnhuis Matsu. De biologische wijnen van dit Spaanse wijnhuis zijn een ode aan de traditionele manier van wijn maken: natuurlijk, eenvoudig en zonder toevoegingen. Matsu is onderdeel van het Spaanse collectief Vintae. De wijngaarden van Matsu bevinden zich in de Toro wijnstreek in het noordwesten van Spanje. De laatste jaren heeft deze streek zich ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende gebieden binnen Spanje.
De D.O. Toro heeft inmiddels verschillende bekroonde wijnen voorgebracht, waaronder de El Viejo van Matsu. Deze rode wijn kreeg maar liefst 94 van de 100 Parker-punten toegekend. Qua smaakbeleving staat deze op gelijke hoogte naast veel andere duurdere wijnen uit dezelfde regio. Topkwaliteit voor een topprijs!

Wat maakt Matsu wijn bijzonder?

Wist je dat Matsu het Japanse woord is voor wachten? De Matsu wijnen worden volledig volgens traditionele en biologische methodes geproduceerd. De focus ligt op puurheid, natuur en eenvoud. En daar is geduld voor nodig! Elke wijn van Matsu staat voor een generatie wijnboeren: de kleinzoon, de vader en de opa. Dit verhaal zie je ook terug op het etiket, waar je naar blijft kijken. Zo simpel, maar zo indrukwekkend! We vertellen je hieronder graag meer over de drie generaties Matsu wijnen:

1. Matsu El Picaro is de jongste rode wijn, die 3 maanden in eiken vaten heeft gelegen om te rijpen. De El Picaro is gemaakt van tinta de toro druiven. Je herkent de Matsu El Picaro aan de aroma's van bosbessen en bramen, een frisse smaak en een rijke afdronk.

2. Matsu El Recio is de tweede generatie van Matsu. Deze wijn heeft 14 maanden in eiken vaten gelegen. Het resultaat? Een prachtige rode wijn met intense aroma's van hazelnoten, chocolade en vanille.

3. Tot slot, Matsu El Viejo: ben je fan van een stevige rode wijn? Dan is de El Viejo jouw favoriet! Deze derde generatie wijn is gemaakt van druiven van 80 tot 100 jaar oude wijnstokken, met een rijping van 16 maanden.

Matsu wijnpakket, ideaal als cadeau!

Wil je een wijn versturen? Matsu heeft een aantal fraaie geschenkdozen ontwikkeld waarin de prachtige flessen nog beter tot hun recht komen. De dozen zijn simplistisch vormgegeven maar ogen hierdoor elegant en indrukwekkend tegelijk. Wanneer de Matsu Giftbox van zijn deksel wordt ontdaan springen de karakteristieke flessen direct in het oog. De binnenkant van het deksel bevat een Spaanse tekst over de Matsu bodega. We hebben bij Charles verschillende Matsu geschenksets:

- Matsu Giftset Duo: dubbel genieten van Matsu wijn, met deze Matsu Giftset Duo! Inclusief een fles El Picaro en een fles El Recio. En dat alles in een prachtige verpakking, een perfect cadeau voor wijnliefhebbers.

- Matsu Giftbox: de Matsu Giftbox bevat drie heerlijke rode wijnen, die het verhaal deelt van alle generaties wijnmakers. Geniet van de Matsu El Picaro, Matsu El Recio en de Matsu El Viejo!

- Matsu Giftset Deluxe: de Matsu Giftset Deluxe is een prachtige box om cadeau te geven. De geschenkdoos bevat naast de wijnen Matsu El Picaro en Matsu El Recio, een set luxe wijnglazen. De mooie presentatie, kwaliteit en uitstraling heeft ervoor gezorgd dat deze box is bekroond met de titel 'relatiegeschenk van het jaar'!

- Matsu Magnum El Picaro: we krijgen nooit genoeg van deze heerlijke Matsu El Picaro! Deze bijzondere rode wijn is gelukkig ook verkrijgbaar in een 1,5 liter magnumfles. Een prachtig geschenk door de luxe houten schuifkist.

Ben je op zoek naar een luxe relatiegeschenk? Een feestelijk verjaardagscadeau? Of wil je zelf een bijzondere gelegenheid vieren? Dan is een Matsu wijngeschenk altijd een goede keuze. 

Veelgestelde vragen

  • Bij Charles bieden wij naast een mooi assortiment ook nog eens de mogelijkheid om bij de wijnen een kaartje mee te sturen. Hierop kan iedere gewenste tekst geschreven worden, hierbij zijn er verschillende opties om een thema te kiezen en er kan zelfs een logo aan het kaartje worden toegevoegd. Wil je het pakket eigenlijk nog completer? Dan hebben we de mogelijkheid om bubbels of champagne te bestellen met glazen.

  • Veel zakelijke relaties in het buitenland? Uiteraard verdienen die ook een mooi relatiegeschenk of kerstgeschenk. Al onze wijnpakketten kunnen bezorgd worden in (bijna) alle Europese landen. Het bestellen verloopt gewoon via ons overzichtelijke stappenplan waarbij per bezorgadres het land van bestemming geselecteerd kan worden. Zo wordt het bezorgen van een fles wijn in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Spanje wel heel eenvoudig. Lees meer over bezorging in het buitenland.