• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Langmeil wijn

Langmeil wijn

Langmeil is een bekend wijnhuis gelegen in de Barossa Valley, een van de meest prestigieuze wijnregio's in Zuid-Australië. Dit wijnhuis heeft een lange geschiedenis en produceert hoogwaardige Australische wijnen.

Langmeil heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1843, toen Christian Auricht, een Duitse immigrant, de eerste wijnstokken plantte in wat nu bekend staat als het Langmeil-wijngoed. Het wijnhuis is vernoemd naar de Duitse naam van de locatie en heeft een sterke band met de Duitse wijntradities, die nog steeds weerspiegeld worden in sommige van hun wijnen.

Druivensoorten

Langmeil heeft uitgestrekte wijngaarden in de Barossa Valley, waar verschillende druivenrassen worden verbouwd, waaronder Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, Semillon en andere variëteiten. De regio staat bekend om zijn oude wijnstokken, die bijdragen aan de diepte en complexiteit van de wijnen.

Langmeil produceert een breed scala aan wijnen, met de nadruk op rode wijnen, vooral Shiraz, die een belangrijke druif is voor de regio. Ze bieden ook witte wijnen, zoals Chardonnay en Riesling. Een van hun bekendste wijnen is de "Langmeil The Freedom Shiraz," gemaakt van oude wijnstokken.

Langmeil als wijn geschenk

Wil je een wijn opsturen als cadeau? Langmeil is een gevestigd wijnhuis met een sterke historische achtergrond in een van de meest gevierde wijnregio's van Australië. Als je geïnteresseerd bent in Australische wijnen, vooral die uit de Barossa Valley, zou je zeker de wijnen van Langmeil moeten overwegen om te proeven.