• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Opus One Winery wijn

Opus One wijn

Opus One is een vooraanstaand en iconisch wijnhuis gevestigd in de Napa Valley in Californië, Verenigde Staten. Het wijnhuis is beroemd om zijn productie van hoogwaardige Bordeaux-stijl rode wijnen, die vaak worden beschouwd als enkele van de beste wijncreaties in de Verenigde Staten.

Opus One werd opgericht in 1979 als een gezamenlijk project tussen twee wijnlegendes: Baron Philippe de Rothschild uit Bordeaux, Frankrijk, en Robert Mondavi uit Californië. De samenwerking was een unieke combinatie van Franse en Californische wijnexpertise.

Druivensoorten

Het wijnhuis beschikt over wijngaarden in de beroemde Napa Valley-regio. Ze hebben zorgvuldig geselecteerde percelen met druivenstokken die specifiek zijn aangepast aan het terroir van de regio. De Napa Valley staat bekend om zijn ideale klimaat en bodemsamenstelling voor de productie van premium Bordeaux-stijl rode wijnen.

Opus One produceert voornamelijk Bordeaux-blendwijnen, wat betekent dat ze wijnen maken met druivenrassen die typisch worden geassocieerd met Bordeaux, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Deze wijnen zijn bekend om hun complexiteit, structuur en diepgang.

Opus One hecht veel waarde aan traditionele wijnbereidingsmethoden, zoals handmatige oogst, natuurlijke fermentatie en rijping in Franse eiken vaten. Dit zorgt voor wijnen met een uitgesproken karakter en een lange levensduur.

Duurzaamheid

Het wijnhuis heeft inspanningen geleverd om duurzame wijnbouwpraktijken te omarmen en heeft zich gecommitteerd aan milieuvriendelijke wijnproductie.

Opus One als wijn cadeau

Wil je een luxe wijn versturen? Opus One is een uitzonderlijk wijnhuis in de Napa Valley, Californië, dat bekend staat om zijn hoogwaardige Bordeaux-blendwijnen. Als je op zoek bent naar wijnen van wereldklasse met een rijke geschiedenis en reputatie, dan zijn de wijnen van Opus One zeker een overweging waard, hoewel ze meestal in het hogere prijssegment vallen.