• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Meerdere bezorgadressen opgeven
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Opus One wijn

Opus One is een vooraanstaand en iconisch wijnhuis gevestigd in de Napa Valley in Californië, Verenigde Staten. Het wijnhuis is beroemd om zijn productie van hoogwaardige Bordeaux-stijl rode wijnen, die vaak worden beschouwd als enkele van de beste wijncreaties in de Verenigde Staten.

Opus One werd opgericht in 1979 als een gezamenlijk project tussen twee wijnlegendes: Baron Philippe de Rothschild uit Bordeaux, Frankrijk, en Robert Mondavi uit Californië. De samenwerking was een unieke combinatie van Franse en Californische wijnexpertise.

Druivensoorten

Het wijnhuis beschikt over wijngaarden in de beroemde Napa Valley-regio. Ze hebben zorgvuldig geselecteerde percelen met druivenstokken die specifiek zijn aangepast aan het terroir van de regio. De Napa Valley staat bekend om zijn ideale klimaat en bodemsamenstelling voor de productie van premium Bordeaux-stijl rode wijnen.

Opus One produceert voornamelijk Bordeaux-blendwijnen, wat betekent dat ze wijnen maken met druivenrassen die typisch worden geassocieerd met Bordeaux, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Deze wijnen zijn bekend om hun complexiteit, structuur en diepgang.

Opus One hecht veel waarde aan traditionele wijnbereidingsmethoden, zoals handmatige oogst, natuurlijke fermentatie en rijping in Franse eiken vaten. Dit zorgt voor wijnen met een uitgesproken karakter en een lange levensduur.

Duurzaamheid

Het wijnhuis heeft inspanningen geleverd om duurzame wijnbouwpraktijken te omarmen en heeft zich gecommitteerd aan milieuvriendelijke wijnproductie.

Opus One als wijn cadeau

Wil je een luxe wijn versturen? Opus One is een uitzonderlijk wijnhuis in de Napa Valley, Californië, dat bekend staat om zijn hoogwaardige Bordeaux-blendwijnen. Als je op zoek bent naar wijnen van wereldklasse met een rijke geschiedenis en reputatie, dan zijn de wijnen van Opus One zeker een overweging waard, hoewel ze meestal in het hogere prijssegment vallen.

Veelgestelde vragen

  • Bij Charles bieden wij naast een mooi assortiment ook nog eens de mogelijkheid om bij de wijnen een kaartje mee te sturen. Hierop kan iedere gewenste tekst geschreven worden, hierbij zijn er verschillende opties om een thema te kiezen en er kan zelfs een logo aan het kaartje worden toegevoegd. Wil je het pakket eigenlijk nog completer? Dan hebben we de mogelijkheid om bubbels of champagne te bestellen met glazen.

  • Een pakket bestaat uit een of meerdere van onze vele mooie wijnen, je kunt er een uitzoeken van een uniek wijnhuis. Ieder wijnhuis heeft zijn eigen verhaal wat het al een uniek geschenk maakt. De wijnen worden door ons verzonden in een houten kistje, dit geeft het pakket een luxe uitstraling. Door er een kaartje met eigen tekst aan toe te voegen maak je het pakket compleet.

  • Veel zakelijke relaties in het buitenland? Uiteraard verdienen die ook een mooi relatiegeschenk of kerstgeschenk. Al onze wijnpakketten kunnen bezorgd worden in (bijna) alle Europese landen. Het bestellen verloopt gewoon via ons overzichtelijke stappenplan waarbij per bezorgadres het land van bestemming geselecteerd kan worden. Zo wordt het bezorgen van een fles wijn in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Spanje wel heel eenvoudig. Lees meer over bezorging in het buitenland.

  • Voor het versturen van een wijn naar zakelijke klanten en relaties is Charles ook uitermate geschikt. Tijdens de kerstperiode wordt het assortiment uitgebreid met speciale edities welke enkel tijdens de feestdagen verkrijgbaar zijn. Via het overzichtelijke bestelproces kunnen eenvoudig meerdere bezorgadressen worden opgegeven. Handig wanneer je meerdere relaties op hetzelfde moment met een wijngeschenk wilt verrassen! De betaling verloopt, indien gewenst, middels een factuur. Voor de afname van grote aantallen of het vervullen van speciale wensen stellen we graag een passende offerte op.