• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Zenato wijn

Zenato wijn

Zenato is een gerenommeerd Italiaans wijnhuis dat gevestigd is in de regio Veneto, in Noord-Italië. Dit wijnhuis staat bekend om zijn hoogwaardige wijnen, met name Amarone en Lugana, en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1960.

Zenato werd opgericht in 1960 door Sergio Zenato, en het bedrijf wordt nog steeds beheerd door de Zenato-familie. Sinds de oprichting heeft het wijnhuis zich toegelegd op het produceren van kwaliteitswijnen die de kenmerken van de regio Veneto weerspiegelen.

Druivensoorten

Amarone della Valpolicella: Een van de meest geprezen wijnen van Zenato is Amarone della Valpolicella. Deze wijn wordt geproduceerd in het Valpolicella-gebied en staat bekend om zijn complexiteit en diepte. Amarone wordt gemaakt door de druiven (vaak Corvina, Rondinella en Molinara) te laten indrogen voordat ze worden geperst, wat resulteert in een geconcentreerde en volle wijn met aroma's van gedroogd fruit, kruiden en chocolade.

Lugana: Zenato is ook beroemd om zijn productie van witte wijnen, vooral die uit de Lugana DOC. Zenato Lugana-wijnen worden gemaakt van de Trebbiano di Lugana-druif en staan bekend om hun frisse, levendige karakter met fruitige aroma's en een minerale toets.

Zenato als wijn geschenk

Een geschikt wijn cadeau bezorgen? De wijnen van Zenato hebben talloze prijzen en erkenningen ontvangen en genieten een uitstekende reputatie bij wijnliefhebbers en experts over de hele wereld. Ze worden vaak beschouwd als voorbeelden van de hoge kwaliteit van Italiaanse wijnen.