• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Caliterra wijn

-

Caliterra wijn

Caliterra is een wijnhuis gevestigd in Chili, en het is een samenwerkingsverband tussen de Californische wijnmaker Robert Mondavi en de Chileense familie Chadwick. Het wijnhuis heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van kwaliteitswijnen met een sterke focus op duurzaamheid en milieubewustzijn.

Caliterra werd opgericht in 1996 en is gelegen in de Colchagua-vallei, een van de meest geprezen wijnregio's in Chili. De samenwerking tussen Robert Mondavi en de Chadwick-familie heeft geleid tot een combinatie van Amerikaanse wijnmaakexpertise en de Chileense terroir.

De wijngaarden van Caliterra bevinden zich in verschillende subregio's van de Colchagua-vallei, wat zorgt voor diverse microklimaten en bodemsoorten. Dit stelt hen in staat om een verscheidenheid aan druivensoorten te telen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Duurzaamheid

Caliterra heeft een sterke toewijding aan duurzame landbouwpraktijken en milieubewustzijn. Ze zijn gecertificeerd volgens diverse duurzaamheidsnormen en proberen de impact van hun wijnbouwactiviteiten op het milieu te minimaliseren. Dit omvat onder andere het gebruik van biologische en biodynamische methoden.

Druivensoorten van Caliterra

Het wijnportfolio van Caliterra omvat een verscheidenheid aan wijnen, waaronder zowel rode als witte wijnen. Ze produceren een reeks instapwijnen, maar ze hebben ook premiumwijnen en single vineyard-wijnen in hun aanbod.

Enkele van de meest bekende wijnen van Caliterra zijn onder andere de Caliterra Reserva Cabernet Sauvignon en de Caliterra Reserva Sauvignon Blanc. Deze wijnen zijn toegankelijk en geliefd vanwege hun smaakprofielen en waarde.

Caliterra als wijn cadeau 

Caliterra-wijnen zijn beschikbaar in veel landen over de hele wereld en worden vaak positief beoordeeld door wijnliefhebbers en critici. Als je op zoek bent naar Chileense wijnen die gemaakt zijn met aandacht voor duurzaamheid en terroir, is Caliterra zeker een wijn cadeau om te overwegen.

Veelgestelde vragen

  • Bij Charles bieden wij naast een mooi assortiment ook nog eens de mogelijkheid om bij de wijnen een kaartje mee te sturen. Hierop kan iedere gewenste tekst geschreven worden, hierbij zijn er verschillende opties om een thema te kiezen en er kan zelfs een logo aan het kaartje worden toegevoegd. Wil je het pakket eigenlijk nog completer? Dan hebben we de mogelijkheid om bubbels of champagne te bestellen met glazen.

  • Veel zakelijke relaties in het buitenland? Uiteraard verdienen die ook een mooi relatiegeschenk of kerstgeschenk. Al onze wijnpakketten kunnen bezorgd worden in (bijna) alle Europese landen. Het bestellen verloopt gewoon via ons overzichtelijke stappenplan waarbij per bezorgadres het land van bestemming geselecteerd kan worden. Zo wordt het bezorgen van een fles wijn in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Spanje wel heel eenvoudig. Lees meer over bezorging in het buitenland.