• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Boekenhoutskloof wijn

Het wijnhuis Boekenhoutskloof 

Boekenhoutskloof is een gerenommeerd Zuid-Afrikaans wijnhuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige wijnen. Het wijnhuis is gevestigd in de regio Franschhoek in de West-Kaap, een belangrijk wijngebied in Zuid-Afrika. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Boekenhoutskloof:

Boekenhoutskloof werd opgericht in 1776 en heeft dus een lange geschiedenis in de wijnproductie. In 1993 werd het wijnhuis gekocht door de huidige eigenaar, Marc Kent, die heeft bijgedragen aan de vernieuwing en modernisering van het wijnhuis.

De wijngaarden van Boekenhoutskloof zijn verspreid over verschillende regio's in Zuid-Afrika, waaronder Franschhoek, Swartland en Wellington. Deze diversiteit in terroir zorgt voor een scala aan microklimaten en bodemsoorten, wat essentieel is voor het telen van verschillende druivensoorten.

Druivensoorten van Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof staat bekend om zijn productie van zowel rode als witte wijnen. Ze zijn vooral bekend om hun Syrah (Shiraz), maar ze produceren ook andere druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, Semillon en meer.

De wijnen van Boekenhoutskloof zijn vaak elegant, complex en expressief. De wijnmakerij streeft naar een evenwicht tussen de kenmerken van de druivensoort en de terroir, wat resulteert in wijnen die de identiteit van de regio weerspiegelen.

The Chocolate Block

Een van de meest bekende wijnen van Boekenhoutskloof is "The Chocolate Block," een rode wijn die populair is voor zijn intense smaken en complexiteit. Het is een blend van verschillende druivensoorten en wordt geprezen door wijnliefhebbers over de hele wereld.

Duurzaamheid

Boekenhoutskloof hecht waarde aan duurzame wijnbouwpraktijken en milieubewustzijn. Ze proberen de impact van hun activiteiten op het milieu te minimaliseren en zetten zich in voor verantwoorde wijnbouw.

Een wijncadeau van het wijnhuis Boekenhoutskloof

De wijnen van Boekenhoutskloof hebben internationaal erkenning gekregen en hebben talrijke prijzen en onderscheidingen ontvangen. Als je op zoek bent naar Zuid-Afrikaanse wijnen van hoge kwaliteit met een gevestigde reputatie, is Boekenhoutskloof zeker een wijn cadeau dat je moet overwegen.