• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

El Coto de Rioja wijn

El Coto de Rioja wijn

El Coto de Rioja is een gerenommeerd Spaans wijnhuis gevestigd in de beroemde Rioja-wijnregio in Noord-Spanje. Het wijnhuis is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige Spaanse wijnen, met de nadruk op zowel rode als witte wijnen.

El Coto de Rioja werd opgericht in 1970 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als producent van kwaliteitswijnen. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis van wijnbouw en wijnproductie in de regio Rioja.

Druivensoorten

Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Crianza, Reserva en Gran Reserva rode wijnen, die zijn gemaakt van de inheemse Tempranillo-druif en soms aangevuld met andere variëteiten zoals Garnacha, Graciano en Mazuelo. Ze produceren ook frisse en aromatische witte wijnen van druiven zoals Viura en Verdejo.

El Coto de Rioja hecht veel waarde aan traditionele wijnbereidingsmethoden, zoals langdurige rijping in eiken vaten en flessen. Dit draagt bij aan de complexiteit en structuur van hun rode wijnen

Duurzaamheid

Het wijnhuis heeft inspanningen geleverd om duurzame wijnbouwpraktijken te bevorderen, waaronder milieuvriendelijke technologieën en methoden om de impact op het milieu te minimaliseren.

El Coto de Rioja wijn cadeau

Wil je een wijn aan iemand schenken? El Coto de Rioja is een bekend wijnhuis dat zich toelegt op de productie van traditionele Rioja-wijnen. Als je geïnteresseerd bent in Spaanse wijnen, vooral die uit de Rioja-regio, dan zijn de wijnen van El Coto de Rioja zeker de moeite waard om te proberen en te ontdekken. Ze bieden een breed scala aan stijlen en smaken die passen bij verschillende gelegenheden en smaakvoorkeuren.