• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Château de Beaucastel wijn

Château de Beaucastel wijn

Château de Beaucastel is een beroemd wijnhuis gevestigd in de Châteauneuf-du-Pape-appellatie in de Zuidelijke Rhône-regio van Frankrijk. Het wijnhuis is vooral bekend om zijn productie van kwaliteitswijnen, met de nadruk op rode wijnen, die vaak worden beschouwd als enkele van de beste in de regio.

Château de Beaucastel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 17e eeuw. Het wijnhuis is eigendom van de familie Perrin en wordt nu beheerd door de vijfde generatie van de familie. De familie heeft een sterke betrokkenheid bij biologische en biodynamische wijnbouwpraktijken.

Druivensoorten

Château de Beaucastel staat bekend om zijn rode Châteauneuf-du-Pape-wijnen, die voornamelijk bestaan uit een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault en andere. Ze produceren ook witte Châteauneuf-du-Pape-wijnen gemaakt van druiven zoals Roussanne, Grenache Blanc en Clairette. De rode wijnen zijn rijk, geconcentreerd en krachtig, terwijl de witte wijnen elegantie en frisheid bieden.

Het wijnhuis hecht veel waarde aan traditionele wijnbereidingsmethoden, zoals handmatige oogst, natuurlijke gisting en rijping in grote eiken vaten. Ze gebruiken ook biologische en biodynamische principes om de kwaliteit van de druiven en de duurzaamheid van de wijnbouw te bevorderen.

Duurzaamheid

Château de Beaucastel is een pionier op het gebied van biologische en biodynamische wijnbouw in de Rhône-vallei en heeft geïnvesteerd in milieuvriendelijke wijnbouwpraktijken.

Château de Beaucastel als wijn cadeau

Op zoek naar een wijn cadeau? Château de Beaucastel is een iconisch wijnhuis in Châteauneuf-du-Pape, dat bekend staat om zijn buitengewone rode en witte wijnen, die de rijke tradities en terroir van de regio weerspiegelen. Als je geïnteresseerd bent in de wijnen van de Zuidelijke Rhône, zijn de wijnen van Château de Beaucastel zeker de moeite waard om te proeven en te ontdekken.