• Wijn verpakt als luxe cadeau
  • Selectie door eigen vinologen
  • Kies zelf de gewenste bezorgdatum
  • Voeg een kaartje of brief met logo toe
  • +31(0)23 205 2661

Elena Walch wijn

Elena Walch wijn 

Elena Walch is een gerespecteerd wijnhuis gevestigd in de regio Alto Adige (ook bekend als Südtirol) in Noord-Italië. Dit wijnhuis is vooral bekend om zijn productie van hoogwaardige witte en rode wijnen en wordt geprezen om zijn toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid.

Elena Walch is opgericht door Elena en Werner Walch in 1985, en het wijnhuis wordt nu geleid door hun dochters, Karoline en Julia Walch. De familie heeft een sterke band met de regio Alto Adige en heeft zich toegelegd op het behouden van de traditionele wijnbouwpraktijken van het gebied.

Druivensoorten

Elena Walch bezit wijngaarden in enkele van de beste percelen in Alto Adige, met inbegrip van de beroemde wijngaarden in de gemeenten Tramin, Kaltern, en Magreid. De regio staat bekend om zijn diverse terroirs, variërend van bergachtige gebieden tot valleien, wat een grote variatie in druivensoorten mogelijk maakt.

Elena Walch produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Gewürztraminer voor witte wijnen, evenals Pinot Noir, Merlot, en Lagrein voor rode wijnen. Ze staan bekend om hun evenwichtige en elegante stijl, die de typiciteit van de Alto Adige-regio weerspiegelt.

Duurzaamheid

Het wijnhuis hecht veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijke wijnbouwpraktijken. Ze hebben geïnvesteerd in moderne technologieën en methoden om de impact op het milieu te verminderen en om de kwaliteit van hun druiven te waarborgen.

Elena Walch als wijn cadeau

Opzoek naar een origineel en bewust wijn kado? Elena Walch is een vooraanstaand wijnhuis in de Alto Adige-regio van Noord-Italië, dat bekend staat om zijn hoogwaardige wijnen en toewijding aan duurzaamheid. Als je geïnteresseerd bent in de wijnen van Alto Adige, is het zeker de moeite waard om de wijnen van Elena Walch te proberen en de unieke smaken van de regio te ontdekken.